Pokrovček za kavo 80 mm iz CPLA za 200-250 ml 8 oz papirnate skodelice

Pokrovi iz PLA se uporabljajo kot trajnostni pokrovi za prilagojene papirnate skodelice. Ti pokrovi, ki jih je mogoče industrijsko kompostirati, so zasnovani tako, da preprečujejo razlitje in ohranjajo toploto pijače.

x
 

Opis

Papirnati lončki PLA Lids so najboljši prijatelji vaših strank. Tesno prilegajoča se posoda jim bo pomagala piti kavo brez nevarnosti, da bi jo razlili.

 

Vam ni všeč CPLA in iščete še bolj okolju prijazne pokrovčke za papirnate skodelice? Oglejte si tudi naše pokrovčke za kavo iz papirne celuloze!

Vsekakor ne pozabite tudi na okolju prijazna lesena mešala za kavo ali porcijski sladkor z natisnjenim logotipom po meri.

PLA ali CPLA

CPLA ali kristalizirana polimlečna kislina je okolju prijazen material, ki se pogosto uporablja pri proizvodnji pokrovčkov za kavo. CPLA je bioplastika, pridobljena iz obnovljivih virov, kot sta koruzni škrob ali sladkorni trs, in predstavlja trajnostno alternativo tradicionalni plastiki. S postopkom polimerizacije nastane CPLA, njegova kristalizirana struktura pa poveča toplotno odpornost, zato je primeren za pokrove vročih pijač.

Slabost teh pokrovov je, da jih je sicer mogoče industrijsko kompostirati, vendar jih je v resnici težko ločiti od plastičnih pokrovov iz PS, zato se pogosto napačno razvrščajo kot plastika, namesto da bi se kompostirali. Ker so trajnostni in obnovljivi, so za okolje boljši kot plastični pokrovi.

Industrijsko kompostiranje

Pokrovi papirnatih skodelic PLA se uporabljajo za varno pokrivanje skodelic za vroče pijače, predvsem za kavo in čaj. Ti pokrovi, zasnovani za udobje in higieno, preprečujejo razlitje in ohranjajo temperaturo pijače. Njihova okolju prijazna narava je skladna s trajnostnimi cilji v industriji hrane in pijač ter ponuja bolj zeleno možnost za uživanje kave na poti.

CPLA odlikuje industrijska kompostabilnost, kar pomeni, da se lahko učinkovito razgradi v komercialnih obratih za kompostiranje. Vendar je izziv njihovo pravilno odstranjevanje, saj je predmete CPLA pogosto težko razvrstiti in zbrati v vsakodnevnih tokovih odpadkov, kar ovira uresničitev vseh njihovih okoljskih koristi. Kljub tej pomanjkljivosti je CPLA še vedno obetavna izbira za okoljsko ozaveščene posameznike in podjetja, ki iščejo alternative običajnim plastičnim izdelkom.

L80ECO-CPLA-WH – Biološko razgradljiv ECO pokrovček 80 mm iz CPLA za papirnate lončke 200 SW/DW/TW , bel

L80ECO-CPLA-BL – Biološko razgradljiv ECO pokrovček 80 mm iz CPLA za papirnate lončke 200 SW/DW/TW , črn

 

Pokrovčki za kavo PLA, izdelani za papirnate skodelice s premerom 80 mm in prostornino od 200 do 250 ml, so nepogrešljiv pripomoček v svetu pijač na poti. Ti pokrovi, zasnovani za funkcionalnost in trajnost, imajo ključno vlogo pri izboljšanju izkušnje pitja kave, hkrati pa prispevajo k okoljski odgovornosti.

V živahnih mestnih okoljih, kjer so posamezniki nenehno v gibanju, ti pokrovi CPLA ponujajo rešitev, ki je odporna na razlitje za ljubitelje kave in čaja. Pokrovčki varno tesnijo in preprečujejo nenamerno razlitje, ne glede na to, ali si zjutraj na poti v službo privoščite pijačo za okrepčilo ali pa si jo privoščite med sprehodom, ter zagotavljajo, da se čudovita aroma in toplota pijače ohranita do zadnjega požirka.

Prostornina 200-250 ml se popolnoma ujema s standardnimi velikostmi priljubljenih vrst kave in ustreza potrebam tistih, ki uživajo v eni skodelici majhne kave ali čaja. Ne glede na to, ali gre za hitro dovajanje kofeina med kratkim odmorom ali miren trenutek sprostitve v lokalnem parku, pokrovčki papirnatih lončkov PLA omogočajo prijetno izkušnjo brez nereda.

Poleg tega so ti pokrovi neprecenljivi na sestankih in delovnih srečanjih v pisarnah. Strokovnjakom omogočajo učinkovito opravljanje več opravil, ne da bi jih skrbelo razlitje na pomembnih dokumentih ali elektronskih napravah. Združljivost pokrovčkov s kompostabilnimi skodelicami še dodatno poudarja njihovo okolju prijaznost in je v skladu s trajnostnimi pobudami podjetij.

Kljub njihovi praktičnosti je izziv pravilno odstranjevanje pokrovčkov iz PLA. Ker jih je mogoče industrijsko kompostirati, je idealen scenarij, da se jih odstrani v namenskih kompostarnah. Vendar pa imajo sortirnice odpadkov marsikje težave z učinkovitim ločevanjem CPLA od tradicionalne plastike, kar omejuje možnost, da bi pokrovi v celoti izkoristili svoj okolju prijazen potencial.

Pokrovčki za kavo CPLA za papirnate skodelice z zgornjim premerom 80 mm so v bistvu stičišče udobja in trajnosti. Medtem ko ponujajo brezhibno in varno rešitev za uživanje pijač na poti, ostaja širši izziv spodbujanje infrastrukture, ki podpira pravilno odstranjevanje in kompostiranje teh ekološko osveščenih pripomočkov.

Industrijsko kompostirljivi papirnati pokrovčki za lončke, ki prispevajo k trajnostnemu gospodarstvu, kjer se lahko CPLA kompostira, kar zmanjšuje vpliv na okolje.

Če želite več informacij o ekologiji, obiščite stran Okoljska trajnost.

Dodatne informacije

Teža 0,00025 kg
Brand

rainbowcups

Beverage volume

200-250 ml / 8 oz

ECO / BIO

Da

Material

Biopolimer PLA

Colour

bela, črna

Custom print

Ne

Top diameter [mm]

80

Maximum beverage temperature [°C]

95

Fits with

KPI-200DW-BIO, KPB-200SW, KPB-200SW-BIO, KPB-200TW, KPB-200TW-BIO, KPI-200DW, KPI-200SW, KPI-200SW-BIO, KPI-200TW, KPI-200TW-BIO

Specifikacije pakiranja

L80ECO-CPLA-WH Biološko razgradljiv ECO pokrovček 80 mm iz CPLA za papirnate lončke 200 SW/DW/TW , bel
Polje Število kosov v škatli 1000 kosov
Število vrečk v škatli 20 kosov
Število kosov v vrečki 50 kosov
Dimenzije škatle [cm x cm x cm] 35x43x25
Bruto teža na zaboj 3,6 kg
Koda GTIN / EAN 5905514740075
Kurirska pošiljka Število kosov na kurirsko pošiljko 6000 kosov
Škatle na kurirsko pošiljko 6 kosov
Bruto teža kurirske pošiljke 22,6 kg
Euro paleta Število kosov na europaleto 44000 kosov
Število škatel na euro paleti 44 kosov
Višina euro palete 187 cm
Bruto teža palete euro 178 kg

 

L80ECO-CPLA-BL Biološko razgradljiv ECO pokrovček 80 mm iz CPLA za papirnate lončke 200 SW/DW/TW , črn
Polje Število kosov v škatli 1000 kosov
Število vrečk v škatli 10 kosov
Število kosov v vrečki 100 kosov
Dimenzije škatle [cm x cm x cm] 41x20x48
Bruto teža na zaboj 3,2 kg
Koda GTIN / EAN 5905514740082
Kurirska pošiljka Število kosov na kurirsko pošiljko 6000 kosov
Škatle na kurirsko pošiljko 6 kosov
Bruto teža kurirske pošiljke 20,2 kg
Euro paleta Število kosov na europaleto 48000 kosov
Število škatel na euro paleti 48 kosov
Višina euro palete 220 cm
Bruto teža palete euro 173 kg

 

Izdelki so lahko videti drugače kot na slikah in imajo drugačne specifikacije, zlasti glede embalaže.

Čas dostave in drugo

Naročeni kosi Čas dostave
1 000 kosov 1 teden
2 000 – 4 000 kosov 1 teden
5 000 – 9 000 kosov 1 teden
10 000 – 19 000 kosov 2 tedna
20 000 – 29 000 kosov 3 tedne
30 000 – 49 000 kosov 5 tednov
50 000 – 99 000 kosov 6 tednov
100 000 – 199 000 kosov 7 tednov
EXPRESS (doplačilo, potrebna je potrditev razpoložljivosti)
1 000 – 20 000 kosov Ni na voljo

 

Zgoraj navedeni časi dostave veljajo samo za kurirske storitve (na primer kurirske pošiljke GLS). V nadaljevanju preberite vse pripombe. Upoštevajte tudi, da ne moremo začeti s proizvodnjo, dokler grafična zasnova ni končana (na predlogi za oblikovanje rainbowcups), preverjena in sprejeta, zato je čas dostave odvisen tudi od vas.

Čas dostave

Rok dobave se šteje od trenutka sprejetja grafične zasnove na predlogi rainbowcups in prejema predplačila (oba pogoja morata biti izpolnjena).

Čas dostave se dodatno podaljša zaradi vseh praznikov ali dela prostih dni, ki nastopijo v tem času.

Če želite, da vam pošiljko dostavimo v Veliko Britanijo, Švico, na Norveško, severno Švedsko, Finsko ali na druga oddaljena območja ali otoke, lahko poleg tega, kar smo navedli, za dostavo potrebujemo še približno 1 teden. Cene veljajo samo za evropski celinski del držav, zato ne pričakujte, da vam bomo dostavili na primer v Grenlandija, Francoska Gvajana, Kanarski otoki ali kateri koli drugi otoki, ki uporabljajo te…

Ne dogovarjamo se za Incoterm EXW (prevoz in prevzem blaga iz našega skladišča s strani stranke).

Če želite, da vam dostavimo storitev Euro paleta

Pri količinah blaga, ki znašajo približno eno, dve evrski paleti ali več, je včasih cenejša ali varnejša dostava blaga na evrskih paletah, zlasti v nekatera glavna mesta. To ni splošno pravilo, saj je za nekatere izdelke ali destinacije paketna storitev vedno cenejša, zlasti na oddaljenih območjih.

Ne pozabite, da pri izbiri dostave s paleto Euro ni vključen vnos pošiljke v prostore in pomoč voznika pri razpakiranju. Če nimate skladišča s klančino in potrebujete avtomobil z dvigalom, morate to poudariti.

Če želite, da vam izračunamo stroške pošiljanja palet v evrih, stopite v stik z nami in nam sporočite: količino naročenega blaga, SKU, namembno državo, poštno številko in mesto, da vam lahko naslednji dan pošljemo ponudbo. Čas dostave se lahko tudi nekoliko razlikuje od zgoraj navedenega.

Davki in carine

Na spletni strani VIES: https://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/ preverite, ali je vaše podjetje upravičeno do dobave blaga znotraj EU z 0-odstotnim DDV. Za dobave zunaj Poljske, vendar znotraj EU, DDV ne velja – znaša 0 %. Če nimate veljavne EU številke za DDV, moramo vašemu naročilu dodati 23-odstotni DDV. Pri dostavah zunaj EU morajo stranke plačati vse dodatne davke, kot so DDV, in uvozno carino (dostavljamo v skladu z GLS “Incoterm 40 DAP, carinjeno”).

Za carinjenje vsake posamezne pošiljke v Združeno kraljestvo, na Norveško, v Švico, Srbijo ali kamor koli drugam zunaj EU se zaračuna dodatna pristojbina za vsako naročilo ali pošiljko (ne paket). Zaradi carinskih postopkov je nemogoče poslati blago neposredno strankam zunaj EU na način brez imena (brez našega računa znotraj). Pri kurirskih storitvah dostavljamo v skladu s pogoji dostave GLS “Incoterm 40 DAP, carinjeno”, kar pomeni, da morate običajno plačati tudi DDV in uvozne carine, če veljajo v vaši državi. Pri storitvi palet se lahko pogoji dostave razlikujejo glede na ponudnika. Čas carinjenja in s tem čas dostave je odvisen tudi od vaše učinkovitosti in sodelovanja s cariniki.

Drugo

Rainbowcups je odgovoren za napake na izdelkih, prodanih v 6 mesecih po dobavi (testirano v skladu s standardom ISO 2859, AQL 2,5 za puščanje).

Podrobni pogoji so navedeni na: https://www.rainbowcups.eu/files/Terms_and_Conditions.pdf.

Tukaj lahko prenesete tudi izjavo o skladnosti za naše izdelke: https: //www.rainbowcups.eu/files/rainbowcups-DoC.pdf