Okoljska trajnost

Kaj rainbowcups prispevajo k okoljski trajnosti?

V podjetju rainbowcups je pomembna okoljska trajnost. Kot odgovorno podjetje smo del sistema recikliranja Zelena pika (Der Grüne Punkt), v okviru katerega sodelujemo pri zbiranju materialov, ki jih je mogoče reciklirati. Vsako leto povečujemo odstotek zbranih in recikliranih izdelkov.

Iz dneva v dan si prizadevamo povečati uporabo reciklirane surovine, kot je rPET, ki je plastika PET, pridobljena z recikliranjem, kot tudi materiali iz obnovljivih virov, kot sta PLA ali CPLA, ki je termoplastični poliester, pridobljen s kondenzacijo in kristalizacijo mlečne kisline. PLA je običajno izdelan iz fermentiranega rastlinskega škroba, na primer iz koruze, manioka, sladkornega trsa ali sladkorne pese. Ker je izdelan iz 100 % obnovljivih virov, je tudi biorazgradljiv in ga je mogoče kompostirati.

Izdelke, ki so okolju najbolj škodljivi, zamenjamo z okolju prijaznimi različicami. Iz naše ponudbe smo izločili plastične slamice in mešalnike za kavo, saj so najbolj obremenjevali okolje. Pred kratkim smo naši ponudbi dodali pokrove iz kompostabilnih vlaken, izdelane iz papirne celuloze.

Zaradi okoljske trajnosti nenehno povečujemo število naših izdelkov iz biološko razgradljivih in kompostabilnih materialov v skladu s standardom EN 13432:2002.

Prednost dajemo dobaviteljem papirja s certifikatom FSC ali PEFC, saj želimo, da je papir, ki ga uporabljamo, izdelan iz lesa, ki izvira iz odgovorno upravljanih gozdov.

Naši papirnati lončki BIO namesto PLA uporabljajo novo zaporo na vodni osnovi, kar je v skladu s splošnim razumevanjem direktive SUP,
vam ni treba uporabljati logotipa “plastika v izdelku”.
, vendar če želite biti 100 % prepričani, preverite svoje nacionalne predpise.

Ta zelena preobrazba se lahko z vašimi nakupnimi odločitvami še dodatno razširi! Skupaj poskrbimo za to!